Arbejdsmiljø i Folkekirken

Det skal være både sikkert og rart at gå på arbejde i folkekirken. Her på temasiderne om arbejdsmiljø finder du brugbar viden, aktuelle nyheder og inspiration til såvel forebyggelse som problemløsning.  

Et godt arbejdsmiljø er en forudsætning for både trivsel og arbejdsglæde, og det bedste er at vedligeholde et godt arbejdsmiljø i stedet for at reparere på det. Alle har medansvar for et godt arbejdsmiljø. Temasiderne om arbejdsmiljø er derfor for alle, der arbejder for folkekirken, uanset om du er medarbejder, menighedsrådsmedlem eller medlem af arbejdsmiljøorganisationen på din arbejdsplads.

Har du brug for et godt råd til arbejdsmiljøet, så finder du kontaktoplysninger i boksen til højre.

Nogle links fører til andre hjemmeside. De åbner i en ny fane, som du altid kan lukke og vende tilbage til intranettet. Bag alle links står en forkortelse, der fortæller, hvor linket fører hen. I boksen til højre kan du se, hvem forkortelsen henviser til. 

Hør Hans Herrild, leder af Folkekirkens Arbejdsmiljørådgivning, fortælle om arbejdsmiljø her: 

Psykisk arbejdsmiljø

Psykisk arbejdsmiljø handler både om den enkelte medarbejders arbejdsforhold og om samarbejde på arbejdspladsen. Her får I viden og redskaber, der kan hjælpe jer med at skabe et godt psykisk arbejdsmiljø: 

Fysisk arbejdsmiljø

Det fysisk arbejdsmiljø handler både om, hvad den enkelte selv gør, og de fysiske rammer, der arbejdes i. Her finder I viden om, hvordan I skaber et godt fysisk arbejdsmiljø både indendørs og udendørs. 

Sæt arbejdsmiljøet i system

Forebyggelse er den vigtigste ingrediens i et godt arbejdsmiljø. Nogle handlinger er lovbestemte, andre handler om at få systematiseret arbejdsmiljøarbejdet. Her finder I noget om begge dele. 

Status på arbejdsmiljøet

I januar 2024 kom en ny undersøgelsen af det psykosociale arbejdsmiljø i folkekirken. Resultaterne er baseret på svar fra 7.570 ansatte i folkekirken på en spørgeskemaundersøgelse og en lang række dybdegående fokusgrupper og individuelle interviews.

Undersøgelsen viser, at de ansatte oplever en høj grad af tilfredshed og følelse af meningsfuldhed i deres arbejde. Samtidig viser undersøgelsen også, hvor der skal sættes ind for at forbedre arbejdsmiljøet.

Bliv klogere
Arbejdstilsynet

Find både regler og redskaber vedrørende arbejdsmiljø på Arbejdstilsynets hjemmeside

link til Arbejdstilsynet
Bliv inspireret af
Helsingør Stift

Stiftet har lavet et tema om arbejdsmiljø. Læs det her og bliv inspireret. 

link til helsingør Stifts Hjemmeside