Arbejdsmiljø i Folkekirken

Det skal være både sikkert og rart at gå på arbejde i folkekirken. Et godt arbejdsmiljø er en forudsætning for både trivsel og arbejdsglæde, og det bedste er at vedligeholde et godt arbejdsmiljø i stedet for at reparere på det. Herover fortæller Hans Hjerrild, leder af Folkekirkens Arbejdsmiljørådgivning, om det gode arbejdsmiljø og de udfordringer, der kan være. 

Her på temasiderne om arbejdsmiljø finder du brugbar viden, aktuelle nyheder og inspiration til såvel forebyggelse som problemløsning.  

Alle har medansvar for et godt arbejdsmiljø. Temasiderne om arbejdsmiljø er derfor for alle, der arbejder for folkekirken, uanset om du er medarbejder, menighedsrådsmedlem eller medlem af arbejdsmiljøorganisationen på din arbejdsplads.

Har du brug for et godt råd til arbejdsmiljøet, så finder du kontaktoplysninger i boksen til højre.

Nogle links fører til andre hjemmeside. De åbner i en ny fane, som du altid kan lukke og vende tilbage til intranettet. Bag alle links står en forkortelse, der fortæller, hvor linket fører hen. I boksen til højre kan du se, hvem forkortelsen henviser til. 

Sæt arbejdsmiljøet i system

Forebyggelse er den vigtigste ingrediens i et godt arbejdsmiljø. Nogle handlinger er lovbestemte, andre handler om at få systematiseret arbejdsmiljøarbejdet. Her finder I noget om begge dele. 

Psykisk arbejdsmiljø

Psykisk arbejdsmiljø handler både om den enkelte medarbejders arbejdsforhold og om samarbejde på arbejdspladsen. Her får I viden og redskaber, der kan hjælpe jer med at skabe et godt psykisk arbejdsmiljø: 

Fysisk arbejdsmiljø

Det fysisk arbejdsmiljø handler både om, hvad den enkelte selv gør, og de fysiske rammer, der arbejdes i. Her finder I viden om, hvordan I skaber et godt fysisk arbejdsmiljø både indendørs og udendørs. 

Bliv klogere
Arbejdstilsynet

Find både regler og redskaber vedrørende arbejdsmiljø på Arbejdstilsynets hjemmeside

link til Arbejdstilsynet
Bliv inspireret af
Helsingør Stift

Stiftet har lavet et tema om arbejdsmiljø. Læs det her og bliv inspireret. 

link til helsingør Stifts Hjemmeside