Webinarer 2024

I år udbyder vi 4 gratis webinarer af ca. 1 times varighed!

Håndtering af Magtsprog på arbejdet

Tidspunkt: Torsdag den 29. februar kl. 14 - 15.
 
Målgruppe
Oplever du, at I nemt kan ”kløjs i kommunikationen” på dit arbejde, og at tonen kan være hård eller spids? Så er dette webinar noget for dig.
 
Indhold
Magtsprog står ikke kun i vejen for trivslen, men også for arbejdets kvalitet. Der er flere former for magtsprog. Der er tale om åbent konfronterende sprog, når vi bliver sat på plads med kraftige ord. Men det er også magtsprog, når kommunikationen foregår gennem det usagte – dét, der sker, uden man altid lige kan sætte en finger på hvilke mekanismer, der er i spil. Det kalder vi passiv aggressiv adfærd.

På webinaret fortæller vi om, hvorfor folk forfalder til at bruge magtsprog og hvorfor andre tillader en dårlig tone. Herudover kommer vi ind på, hvordan vi finder vejen til kammertonen igen.
 
Efter dette kursus har du...
Fået forståelse for, hvorfor vi kan forfalde til magtsprog, og inspiration til, hvordan din arbejdsplads kan skabe nogle rammer for en god tone.

LUKKET FOR TILMELDING

Høje følelsesmæssige krav

Tidspunkt: Torsdag den 18. april kl. 14 - 15.
 

OBS ny dato
 

Målgruppe
Har du arbejde, der indebærer kontakt med mennesker, som er i krise og mennesker i sorg? Så er dette webinar noget for dig.
 
Indhold
Ansatte på de folkekirkelige arbejdspladser yder en vigtig funktion for sorgramte og pårørende til fx dødsfald, når de møder dem i kirken og på kirkegården og lytter til deres sorg.

D. 31. maj 2023 offentliggjorde Arbejdstilsynet en ny AT-vejledning, om håndtering af høje følelsesmæssige krav i arbejdet. Vi gennemgår hovedpunkterne i vejledningen samt 3 gode råd til at starte samtalen om emnet med kollegerne.
 
Efter dette kursus har du…
Fået inspiration til, hvordan din arbejdsplads finder gode løsninger til at støtte hinanden og sparre om håndtering af høje følelsesmæssige krav.

Smerter (forebyggelse, sprog, forståelse)

Tidspunkt
Torsdag den 25. april kl. 14 -15.

OBS ny dato

Målgruppe 
Er du leder eller arbejdsmiljørepræsentant – og har du medarbejdere eller kolleger, som viser tegn på eller klager over smerter i bevægeapparatet?
 
Indhold
Ved dette webinar sætter vi fokus på, hvordan man kan tilgå emnet som arbejdsplads. Oplevelsen af smerter er individuel, men hvad gør vi, når det bliver svært at arbejde som man plejer? Hvad betyder det for den enkelte – og for hele arbejdspladsen – og ikke mindst, hvad kan man gøre for begge parter?
 
Efter kurset har du...
Fået et sprog og en tilgang til, hvordan man kan arbejde med emnet smerter på egen arbejdsplads.

Rejs dig op – se fordelen ved mere bevægelse i arbejdsdagen

Tidspunkt
Tirsdag den 18. juni kl. 14 - 15.
 
Målgruppe
Har du meget arbejde siddende ved din PC, og har du mange møder i løbet af din arbejdsdag? Så er dette webinar noget for dig.
 
Indhold
Mange af os sidder alt for meget i løbet af dagen og bliver rigtig trætte både i krop og hoved efter sådan en dag. På dette webinar sætter vi fokus på, hvordan du kan justere på din tilgang til PC-arbejdet ved at indarbejde mere bevægelse og variation. Påstanden er, at du når det samme, men uden at blive lige så træt og uoplagt. 
 
Efter kurset har du...
Fået inspiration til, hvordan du indarbejder variation i dit ellers stillesiddende arbejdsliv for at forebygge gener og samtidig få mere energi og effektivitet i dit arbejde.

nyhedsbrev
Seneste nyt om arbejdsmiljø!

Vi udsender ca. 6-8 nyhedsbreve om året med:

- nyt om arbejdsmiljø.

- nye vejledninger fra Folkekirkens Arbejdsmiljøråd. 

- nye kursustilbud.

 

Tilmeld dig her!