Suppleringsuddannelser 2025

Er du medlem af arbejdsmiljøgruppen på din arbejdsplads? Så har du hvert år krav på supplerende uddannelse svarende til 1½ dags kursus. 

Konferencer 2025
Folkekirkens Arbejdsmiljørådgivning udbyder normalt supplerende uddannelser i landets stifter, men i 2025 prøver vi noget nyt. Vi afholder tre konferencer om arbejdsmiljøet i folkekirken. På konferencerne har du mulighed for at tilmelde dig to workshops, hvor du får ny viden om relevante arbejdsmiljøemner, som du kan bruge aktivt på din arbejdsplads.

Konferencens indhold

kl. 09.30 - 10.00:  Morgenmad  

Kl. 10.00 - 11.00:  Plenumoplæg v. Anders Kabel

Kl. 10.30 - 11.30:  LaM og biskoppens perspektiv på arbejdsmiljøopgaven og det fælles ansvar.  

Kl. 11.30 - 12.00:  Den gode historie fra en lokal kirke/kirkegård

kl. 12.00 - 12.45:  Frokost  

kl. 12.45 - 14.15:  1. runde workshops:

Undgå mobning v. Monique Hartmann & Signe Steenfeldt
Mobning starter ofte som en ubevidst forsvarsmekanisme, og kan ende med, at der er én eller flere, der bliver ekskluderet af arbejdsfællesskabet. Ledelsen har en nøglerolle i at forebygge mobning, men alle har et medansvar til at skabe et arbejdsmiljø, hvor mobning ikke har en chance. FAR bliver ofte involveret i mobningssager, og har kendskab til hvordan mobning opstår. På denne workshop vil du få indblik i de bagliggende mekanismer, og du jan blive bedre til at se faresignalerne i tide, og stoppe op for at undgå mobning. 

Den gode APV v. Bettina Brix
En arbejdspladsvurdering (APV) er ifølge arbejdsmiljøloven en pligt og dermed en skal-opgave på alle arbejdspladser med ansatte uanset størrelsen på arbejdspladsen.
Denne workshop vil sætte fokus på hvad der skal indgå i en APV-proces og give ideer til, hvordan I får det til at give mest mulig mening på netop jeres arbejdsplads. Vi kommer blandt andet ind på hvilke overvejelser I skal gøre jer inden processen sættes i gang samt give inspiration til, hvordan I løbede kan arbejde med APV-handleplanen, så den bliver det dynamiske og systematiske arbejdsredskab, det er tænkt som.  

Præstens rolle i arbejdsmiljøet v. Hans Hjerrild & Martin Bendixen Rønkilde
Beskrivelse følger...

Kl. 14.15 - 14.30:  Eftermiddagskaffe

kl. 14.30 - 16.00:  2. runde workshops:

Ergonomi – kan man blive sundere af at gå på arbejde? v. Bettina Brix
På workshoppen vil vi arbejde med ergonomi med afsæt i en tankegang om, hvordan man kan blive sundere af at gå på arbejde. Det er sundt at røre sig – men det kan give nedslidning på led og muskler, hvis arbejdet foregår ensidigt i for lang tid. Stillesiddende arbejde er et vilkår for mange, og hvordan finder du så de gode rutiner, så det ikke er belastende, men samtidig går i spænd med den arbejdsopgave du er ansat til at udføre. Vi skal bl.a. udforske de muligheder for variation og restitution, der er i deltagernes hverdag.

AM arbejdet, pligter og roller v. Hans Hjerrild
På workshoppen vil vi arbejde ned i, hvad det er for opgaver, der er i arbejdsmiljøarbejdet. Udover at det skal være sikkert og sundt at gå på arbejde, er der en række formelle opgaver, man skal leve op til såsom gennemførelse af APV og årlig arbejdsmiljødrøftelse m.fl. På workshoppen vil vi komme ind på disse opgaver og også på, hvem der har ansvaret for hvad med hensyn til arbejdsmiljøet; hvad er henholdsvis menighedsrådet, kontaktpersonen/lederen og de ansattes ansvar? Hvad betyder ansvaret for, hvilken rolle man har i at sikre det gode arbejdsmiljø. 

Følelsesmæssige belastninger v. Signe Steenfeldt & Monique Hartmann
I det kirkelige arbejde er der meget ekstern kontakt. Kontakt med pårørende, borgere, kirkegængere, sorgramte osv. Kontakten er ofte problemfri, men kan også være psykisk krævende. På denne workshop vil der arbejdes med forskellige former for følelsesmæssige belastninger, og der vil gives indblik i belastningspsykologi. Hvordan forholder vi os individuelt og organisatorisk, når arbejdet er psykisk krævende?    

Praktisk information

Hvem kan deltage?
Konferencerne henvender sig både til ansatte og menighedsrådsmedlemmer.
Du kan også deltage, selvom du ikke har arbejdsmiljøuddannelsen, eller ikke er medlem af AMO.
 
Konferencen
Dagen er fra kl.9.30 - kl.16.00. Vi starter med morgenbrød.
Forplejning er indeholdt i prisen. Skriv i tilmeldingen hvis du har særlige behov ift. mad.
 
Pris: kr. 2.100
Tilmeldes der flere end to fra samme arbejdsplads (cvr nummer) er prisen for den tredje og efterfølgende kr. 1.800 pr. person.

Frist for tilmelding er den 1. juli 2025
Tilmeld dig her...

Eksterne oplægsholdere

Ander KAbel

Udpeget af kirkeministeren som bestyrelsesmedlem med arbejdsmiljøfaglig ekspertise i bestyrelsen for Folkekirkens Arbejdsmiljøråd. Derudover ekstern lektor på SDU og sekretariatsleder hos AM-PRO.

Inge Kjær Andersen

Formand for bestyrelsen for Folkekirkens Arbejdsmiljørådgivning og næstformand i Folkekirkens Arbejdsmiljøråd. Specialkonsulent i Rebild Kommune, næstformand i Landsforeningen af Menighedsråd og medlem af Socialdemokratiets hovedbestyrelse.

Peter Birch

Biskop over Helsingør stift siden 2021.

Deltager på konference i Roskilde.

Martin Bendixen Rønkilde

Sognepræst i Sankt Lukas i Aarhus, bestyrelsesmedlem i Præsteforeningen og medlem af Folkekirkens Arbejdsmiljøråd.

nyhedsbrev
Seneste nyt om arbejdsmiljø!

Vi udsender ca. 6-8 nyhedsbreve om året med:

- nyt om arbejdsmiljø.

- nye vejledninger fra Folkekirkens Arbejdsmiljøråd. 

- nye kursustilbud.

 

Tilmeld dig her!