Tilmelding åben til Naturdiakoni - Brug naturaktiviteter og pilgrimsvandring i dit arbejde med diakoni, sjælesorg og forkyndelse

KURSUS I NATUR-DIAKONI 12. - 14. SEPTEMBER PÅ EMMAUS I HASLEV

Tag konfirmander med på en kort pilgrimstur! Lav sjælesorgssamtale, mens I fordyber jer i naturen. Inviter stressramte og psykisk sårbare til bål med meditation og naturaktivitet.

Historisk har mennesker søgt at få kontakt til det åndelige blandt andet gennem kirken. I dag søger vi det åndelige i naturen. Vi vil gerne bringe naturen ind i kirken – og tage kirken med ud i naturen. Den store katedral. Hvor vi bevæger os fra en oplevelse af Guds kærlighed og trøst fra intellektet til kroppen og hjertet. 

På kurset vil du lære at lede en kort og lidt længere pilgrimsvandring, at lave en japansk mosbold med naturfordybelse for øje, at guide en bålmeditation, bringe stilhed og nærvær ind i samlinger, holde andagt i naturen, sundhedsfaglige krav til udeliv og flere eksempler på naturdiakoni.

Vi vil bruge en oplevelsesorienteret tilgang til undervisningen, hvor du selv oplever aktiviteterne, som derefter følges op med refleksion og øvelser i, hvordan du kan lede aktiviteten. Der vil være skriftlige vejledninger, så du har konkrete redskaber til at bringe din læring med hjem i din egen hverdag.

Læs mere om program og tilmelding