Menighedsrådet er arbejdsgiver – og det forpligter. Som arbejdsgiver har menighedsrådet mange forskellige ledelsesmæssige opgaver og indimellem udfordringer. Nogle kan klares ved at give en instruktion til en medarbejder, mens andre kræver, at menighedsrådet sætter en konkret ansættelsesretlig proces i gang.
Hvis der fx er ændringer i gudstjenestefrekvensen, kan det blive nødvendigt at ændre sammensætningen af opgaver i en stilling eller ned- eller opjustere antallet af arbejdstimer.
En udfordring kan også være, hvis en medarbejder ikke lever op til menighedsrådets berettigede forventninger til medarbejderens opgaveløsning eller adfærd.
At stille krav, følge op og skrive ned giver menighedsrådet mulighed for at være tydelig i deres forventninger til medarbejderne, og det gør det også muligt for menighedsrådet at dokumentere processen.
Kun ved at være tydelig i sine forventninger til medarbejderne har de mulighed for at leve op til menighedsrådets forventninger og krav.
Som arbejdsgiver skal menighedsrådet også i konkrete tilfælde beslutte, hvilke reaktionsmuligheder eller sanktion de vil bruge, hvis de oplever ansættelsesretlige udfordringer i samarbejdet med en medarbejder. Menighedsrådet bør altid bruge den mindst indgribende sanktion i den konkrete situation.