Arbejdet i et menighedsråd er en vigtig del af det lokale kirke- og kulturliv. Mød Anders Didriksen, der fortæller, hvad han er mest stolt af ved sit arbejde i den lokale folkekirke.
Vedligeholdelse af kirker, personalepleje og nye, forfriskende initiativer. Opgaverne er mange, når ihærdige menighedsrådsmedlemmer over hele landet hvert år kaster timer efter timer i deres frivillige arbejde i deres lokale folkekirke.
På landsplan er der mere en 2000 menighedsråd med op mod 20 medlemmer, og en stor del af disse har hjemme i Viborg Stift.
Men hvad får de frivillige til netop at kaste energi efter arbejdet som ledende kræfter i den lokale folkekirke?
Det korte svar er: Stolthed over et vigtigt stykke arbejde.
Sådan lyder i hvert fald svaret, hvis man spørger Anders Didriksen, der er menighedsrådsmedlem i Aars. Som frivillig har han været med til at realisere en ny sognegård på 380 kvadratmeter.
- Det er jeg stolt af at have bidraget til – det må jeg indrømme, siger han.
Anders Didriksen er stolt menighedsrådsmedlem i Aars.
Udover at al personale nu er samlet i én bygning, så har man også fået et stort lokale, hvor kirkegængerne kan samles.
- Jeg er også stolt af den proces, vi har været igennem for at udvide sognegården og få projektet helt i mål. Det har været bøvlet – særligt for personalet – mens det har stået på. Men vi er rykket sammen i bussen for at få det til at lykkes og haft et rigtigt godt samarbejde undervejs; både med hinanden og totalentreprisen, tilføjer Anders Didriksen.
Det er ikke kun Anders Didriksen, der er begejstret for sit arbejde i et menighedsråd. Følg linket og mød tre andre ildsjæle, der også bruger deres energi og overskud på frivilligt arbejde i den lokale folkekirke.
FAKTA
Menighedsrådets arbejde er vigtigt for lokalområdet
Folk synes, at arbejdet i menighedsrådet er vigtigt. Det viser en undersøgelse lavet af Landsforeningen af Menighedsråd.
I undersøgelsen svarer omkring 60 procent af midtjyderne, at arbejdet i menighedsrådet er 'relevant' eller 'meget relevant' for lokalområdet. Samtidig svarer 75 procent, at arbejdet er 'relevant' eller 'meget relevant' for særlige grupper, såsom ældre eller udsatte.