Kirken i sommerlandet

Maribo Domkirke

Maribo Domkirke. Foto: Kevin McLaughlin

Kære præster og menighedsråd 

Lolland-Falsters Stiftsråd har i sin strategi sat fokus på Kirken i sommerlandet. Stiftsrådet har derfor nedsat et stiftsudvalg. Det er et arbejde med fokus på alle ferierende, turister, sommergæster, flexboligejere og andre, som nyder godt af vores område og ro, om sommeren, såvel som hele året. 

Stiftsudvalget har arbejdet det sidste års tid og vil i år søsætte en temaside på stiftets hjemmeside. Det skal være en samlet oversigt over arrangementer, tilbud og gudstjenester, der særligt retter sig mod sommerens turister og gæster. Det kunne være friluftsgudstjenester, hverdagsgudstjenester, koncerter, arrangementer, gudstjenester på andre sprog eller andet. Temasiden vil dække over sommerperioden (juni til september). 

Hvis I har et arrangement, eller flere, som I ønsker at promovere, så giv os besked. Så vil vi samle dem alle på stiftets hjemmeside. Vi skal bede om jeres bidrag senest den 24. maj til stiftets kommunikationsmedarbejder Bjørn Themsen på bith@km.dk (I mailens emnefelt bedes I skrive: Kirken i sommerlandet). 

Derudover vil vi gøre opmærksom på, at stiftsudvalget har nogle midler, som også præster eller menighedsråd vil kunne søge. Midlerne kan søges til arrangementer, der er særligt rettet mod turister og/eller sommergæster. Det kunne være tilskud til en friluftsgudstjeneste, kirkekaffe eller lignende. Det maksimale beløb der kan søges om, er 2.000 kroner pr. sogn. 

Der er ansøgningsfrist den 16. maj. Ansøgninger skal sendes til stiftsudvalgets formand Anders Martin Lauritsen på amal@km.dk.  

Med venlig hilsen 

Stiftsudvalget for Kirken i sommerlandet