Deltag på workshops om digitalisering i folkekirken

Dette billede er genereret af kunstig intelligens.
Dette billede er genereret af kunstig intelligens. 

It-Følgegruppen og Folkekirkens It inviterer til en række workshops om digitalisering ifm. udarbejdelsen af en ny digitaliseringsstrategi for 2026-2030.

Vil du være med til at give dine input til udvalgte emner indenfor digitalisering? Formålet er at indsamle værdifulde input til strategien fra dig og dine kollegaer.

Link til tilmeldingsformular finder du nederst i nyheden.

Om Folkekirkens Digitaliseringsstrategi 2026-2030

I begyndelsen af januar fandt en række strategimøder sted med ledelsesrepræsentanter fra hhv. folkekirkelige repræsentanter og folkekirkelige foreninger. Følgende var inviteret: Landsforeningen af Menighedsråd, Præsteforeningen, Stifterne, biskopperne, Provsteforeningen, Foreningen af Provstisekretærer, Danmarks Kordegneforening, Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter, Folkekirken.dk, Kirkemusikskolerne, Folkekirkens Grønne omstilling, Det Mellemkirkelige Råd, Danmarks Kirketjenerforening, Forbundet af kirke- og kirkegårdsansatte, Kirkekultur.nu, Foreningen af Danske Kirkegårdsledere og Organistforeningen.

På møderne kom der en række vigtige input til forskellige emner frem, som bruges i det videre arbejde med digitaliseringsstrategien. For at få en bedre forståelse af nogle af disse emner, inviterer vi brugere til at deltage i workshops i løbet af foråret. Disse workshops giver os mulighed for at blive klogere på emnerne, når deltagerne bidrager med inputs, der kan kvalificere og inspirere fremtidige beslutninger om systemer og digitale løsninger.

Den færdige digitaliseringsstrategi træder i kraft i 2026.

Workshoppernes emner
Nedenfor er listen over de udvalgte emner til de forskellige workshops.

Læring i arbejdet
I takt med udviklingen af nye og mere komplicerede teknologier kan det være sværere at mestre de digitale løsninger og systemer. Derfor vil vi på workshoppen undersøge, hvordan man kan skabe gode rammer for løbende læring under arbejdet og udviklingen af nye kompetencer.

Dato: 25. marts kl. 13-14
Sted: Online

Der udsendes et spørgeskema forud for workshoppen.

Digital inklusion og brugervenlighed
Workshoppen vil behandle principperne for digital inklusion. Vi vil undersøge, hvor man kan forbedre brugervenligheden og skabe forenkling i digitale løsninger og systemer i folkekirken.

Workshoppen afholdes i samarbejde med Digitaliseringsstyrelsen.

Dato: 27. marts kl. 10-13
Sted: Folkekirkens It, Carsten Niebuhrs Gade 43, 1577 København V

Bæredygtig It og digitalisering
Kom med dine input til, hvordan bæredygtig it og digitalisering kan se ud i folkekirken. Handler det om besparelse af strøm? Indkøb af grønnere teknologier? Eller noget helt tredje? På workshoppen vil der være et fagligt oplæg fra Folkekirkens Grønne Omstilling, som skal sætte gang i gruppedrøftelserne.

Dato: 8. april kl. 11-14.30
Sted: Ribe Stift
 

Praktisk information
Workshopperne afholdes hhv. i Ribe, København og online.

Vi sørger for forplejning til de fysiske workshops.  

Det er gratis at deltage i workshopperne.

Tilmelding

Klik her for at tilmelde dig 

Der er plads til op til ca. 20 personer på hver workshop. Pladserne fyldes op efter først til mølle-princippet.