I dette kapitel kan du læse om provstiudvalgets forvaltningstilsyn samt provstirevisorens opgave og rolle. Dertil kan du læse lidt om provstiudvalgskassens egen driftsøkonomi.
I dette kapitel kan du læse om provstiudvalgets forvaltningstilsyn samt provstirevisorens opgave og rolle. Dertil kan du læse lidt om provstiudvalgskassens egen driftsøkonomi.
Hent afsnit som PDFSend afsnit som e-mail
Provstiudvalget udøver forvaltningstilsyn i løbet af året for kirkekasser. Hvis provstiudvalget i forbindelse med behandling af sager vurderer, at menighedsrådets dispositioner ikke er i overensstemmelse med budgettet, lovgivningen og de faktiske forhold, har provstiudvalget pligt til at reagere over for menighedsrådet.
Provstiudvalgets afgørelser i relation til det lokale menighedsråd kan indbringes for biskoppen.
Finansiel revision og forvaltningsrevision af kirkekassen varetages af provstirevisor ifølge revisionsinstruks i cirkulære om kirke- og provstiudvalgskassernes budget, regnskab og revision med videre. Det er stiftsøvrighederne, som udbyder og indgår kontrakt om provstirevisionen for en given periode. Derfor er provstirevisor normalt fra samme revisionsselskab i hele stiftet.
Ved hvert provstiudvalg skal der oprettes en provstiudvalgskasse, der bestyres af provstiudvalget, jf. økonomilovens § 17g.
Udgifter til provstiudvalgets løbende drift (møder, diæter, kontormedhjælp m.m.) dækkes af provstiudvalgskassen. Også udgifter til samarbejde jf. afsnit 3.1.3.4 dækkes af provstiudvalgskassen.
Det er muligt for provstiudvalget via provstiudvalgskassen at finansiere særlige revisionsarbejder vedrørende de lokale kirkekasser.
Udarbejdet af
Denne vejledning er udarbejdet af de ti stifter i samarbejde med Landsforeningen af Menighedsråd.
Kontakt
Har du spørgsmål til vejledningen eller brug for rådgivning?
Landsforeningen af Menighedsråd, kontor@menighedsraad.dk, 87 32 21 33
eller
Et af de ti stifter i Danmark. Du finder kontaktinformation på de ti stifter her: Stifterne.
Opdateret
11. februar 2024